onsdag 21. november 2012

nest siste dag på jobb

Torsdag den 15. var nest siste dagen på jobb. Det jeg fikk som oppgaver var og ordne i hyllene til buskene. Jeg skulle brette de onklig og sortere de etter str.

Den andre oppgaven jeg fikk var og sette capsene på plass, så jeg prøvde å få alle av samme caps til å stå lodrette. På den andre siden står de likens, men på den andre hyllen satte jeg capsene vannrette.

Ellers gikk jeg bare rundt i butikken og brettet klær og hjalp kunder.

onsdag 7. november 2012

jobbjobbjobb!


Sist torsdag åpnet vi ¨ny butikken¨. Det var ikke noe klær å ordne eller noen plasser og vaske så vi måtte bare vente til at det kom kunder som vi kunne hjelpe. Tidlig på dagen var det bare kunder som vi kjente, altså venner av oss som kom innom, men litt senere var det 4-5 kunder hele tiden inne i butikken. Vi hadde nesten aldri tid til å ta en pause for å slappe litt av. Men det var godt og jobbe i butikken igjen istede for og male og vente på at varer skulle komme. Det var så mye kunder at jeg ikke hadde tid til og ta noen bilder av butikken.

onsdag 24. oktober 2012

Maaaaling

Da jeg kom på jobb forje torsdag var det ikke så alt for mye og gjøre. Vi skulle male rødt i butikken, og det ble jeg sottet til og gjøre. Først gikk jeg rundt og teipet alle listene der det skulle males, slik at de ikke bli griset på. Så begynte jeg og male en stolpe. 

Stolpen var hvit fra før som du ser på bildet til venstre, og på bildet til høyre er slik den ble.
Når jeg var ferdig med den skulle jeg male en del av en annen stolpe ytterst i butikken slik at fargen ¨dreger¨ deg inn i butikken. 

Etter jeg hadde gjort det skulle jeg fjerne all teipen og maskere listene på en annen vegg der noen skulle komme og lage graffiti på veggen. Den ble ikke ferdig før jeg dro, så den kommer på neste innlegg.

torsdag 4. oktober 2012

Webshop

Dette er logoen som er på hjemme siden til 50-50
50-50 sin hjemme side er bygd opp på hva de selger og hva de står for. På første siden har de bakgrunn av noe som ser ut som en gammel låve vegg, de har også et bilde av en som tar en som hopper ned fra en trapp med skateboard. Den røde fargen i logoen gjentas flere plasser på siden, dette for å skape en helhet.
De har som målsetning å være den største og beste nettbutikken for skate- og snowboard i hele Norge, med størst og billigst utvalg. De har satt opp en lett måte å finne fram til hva du vill ha, kategorien er satt opp med ``klær, sko, skate, surf, snow`` osv.
Også har de fått med at det er FRI FRAKT med store bokstaver på forsiden sin, og det er med på og hjelpe salget.

Nå er 50-50, Ztorm og, Smått og Rått på samme nettside, men om en liten stund kommer alle til og få sin egen hjemmeside. Slik at det blir lettere og finne fram til det du vill ha, og hvis du skal i butikken så vet du hvilken butikken du skal til.

onsdag 3. oktober 2012

3. Dag

Sist torsdag var jeg på praksis på Ztorm igjen, og når jeg kom dit var det noen fra et vaskefirma som skulle vaske hele lokalet, siden det har vært røykskader. Vi la alle klærne og skoene fra veggene og hyllene og rundt om i butikken samlet på et bord midt i butikken for å fjerne alarmer.

Dette bildet viser alle klærne jeg fjernet alarmer på, brettet sammen og la i esker 

Etter vi hadde ryddet alt som var inne i butikken bort slik at vaskerne kunne gjøre butikken ren, fikk jeg beskjed om og fjerne alle alarmene og legge alle klærne i esker. Alle klærne og skoene blir sendt bort til et veldedig formål. Jeg sto i 2-3 timer og fjernet alarmene og la de i esker. Etter jeg var ferdig  med dette var det ikke noe mer og gjøre og da fikk jeg gå.

onsdag 26. september 2012

2. dag på jobb!

Idag når jeg kom på jobb spiste jeg lunsj, også fikk jeg i oppgave og ordne på en vegg der det hengte t-shirter og gensere. Jeg skulle henge de opp på en annen måte og fylle ut på veggen.
Da jeg var ferdig med det jobbet jeg bare vanlig i butikken og ryddet litt.
Vi skal selge alle varene vi har i butikken siden det har vært røyk skader der, så det var ikke så mye og gjøre.

torsdag 20. september 2012

Første dag på jobb!

Første dagen på jobben kom jeg på jobb kl. 11.55. Jeg begynte med og ta alle sko eskene som var tomme å skulle gjøre de flate og kaste de, etter jeg hadde fylt tre handle vogner begynte jeg bare å rydde litt i butikken og jobbe helt vanlig.
Etter en liten stund fikk jeg beskjed om at jeg skulle ordne veggen der alle skoene er, og sette de opp akkurat som jeg ville.
Jeg sto og tenkte en god stund om hvordan jeg kunne sette de opp, så kom jeg på at jeg kunne ha tyngden nederst, så jeg begynte og sette de mørkeste skoene jeg fant på nederste hylle og jobbe meg oppover med lysere og lysere sko.
Etter det fikk jeg beskjed om at jeg skulle fylle et åpen rom mellom to hyller med sko esker.
Da jeg var ferdig med det, jobbet jeg bare vanlig i butikken til jeg var ferdig.


Slik ble det med sko eskene, men sko hyllen glemte jeg dessverre og ta bilde av.

torsdag 13. september 2012

Meg selv!

Heihei! Michael her.
Jeg er en gutt på 16, snart 17 år, og går på Bodin Vidregående skole, interiør og utstillingsdesign.
Jeg valgte Design og Håndverk på første året for jeg skal designe ski og snowboard når jeg blir større. Grunnen til at jeg går interiør og utstillingsdesign er at jeg skal gå tre år med skole sånn at jeg får studiekompetanse. Også er utstillingsdesign veldig bra hvis jeg skal ta bilder eller sette ut noen av produktene jeg kommer til å lage.

Faget PFO er prosjekt i fordypning. I dette faget blir vi sottet ut i bedrifter for og få vite hvordan det er å jobbe med foreksempel utstillingsdesign.
Ifjor så gjorde vi egentlig akkurat det samme som vi gjør nå, vi ble sottet ut i forskjellige bedrifter og skulle finne ut hvilke kompetansemål som passet til jobben vår.

Jeg tror jeg kan bidra med og stille ut ting i vinduene og sette opp mannekenger og lage forskjellige utstillinger i butikken.
Jeg kan også bidra med og hjelpe kunder og rydde i klærne.
Når jeg er ute i en bedrift er det viktig og framstille som en god forbilde, være hyggelig og utadvent, imøtekommende.


torsdag 30. august 2012

Meg selv!

                                            Moodboard

Vi lagde et moodboard om hva vi liker og vårres stil.
Det var fem kategorier vi måtte ha, de var:
Profilering
Interiør
Produkt
Mote
Arkitektur

Bilde til venstre øverst valgte jeg for jeg liker og stå på ski og liker den stilen når jeg er på en ski plass.
Får en lite feeling av hytte livet av det.

Badet nede til venstre valgte jeg for jeg syntes det var fint, det er enkelt og stort.

Husene jeg valgte, tok jeg for jeg syntes de var veldig kule.
Det ene huset ser ut som det skal blåse bort og det andre er et piano og en gitar.
Det siste huset syntes jeg var et veldig fint familie hus, fin design og veldig åpent.

Klærne jeg valgte, tok jeg for det er sånn stilen min er, noen sier det er ''gangster stil'', men jeg sier det er jibber stil. (twintip stil)


tirsdag 15. mai 2012

Salt og pepper

Vi fikk i oppgave og lage salt og pepper bøsser av leire.
Vi fikk bestemme selv akkurat hvordan vi ville at de skulle se ut, så jeg satt og spekulerte i 2 timer før jeg fant ut hva jeg ville lage. Jeg laget først jing og jang, så lagde jeg noen figurer.











Den hvite er til salt og den svarte er til pepper. Den hvite ble jeg mest fornøyd med, for den ble helt glatt og fin for det var en leire med lite sand i mens den svarte kjenner mann sandkornene. Resultat messig ble jeg veldig fornøyd med disse to.


Figurene ble veldig artige, men det er en svart som mangler for den ble knust i ovnen. Alt i alt ble jeg fornøyd med disse og.
Etter vi hadde laget alle bøssene skulle vi lage gave-esker til de.

Til jing og jang:

Til figurene:

Fotofikling

Da vi fant ut at vi skulle ha en oppgave om fotofikling fant vi ut at vi ville dra til byen for og finne noe og ta bilder av. En uke senere dro vi til byen og ut på molloen, der fikk vi ta bilder av hva vi ville.
Etter det var vi på skolen og fikk beskjed hvordan bildene skulle redigeres og hva vi kunne gjøre, jeg valgte disse bildene.


Vi skulle da legge bildene over hverandre og prøve å redigere det så godt som mulig.
Slik ble resultatene mine.


Etter det skulle vi prøve å bruke flere bilder og sette sammen, først bruke 3 bilder så 4. Men jeg fikk ikke til og gjøre det med flere en disse to, men jeg ble selv veldig fornøyd med resultatet.

mandag 14. mai 2012

Yrkesrettet fordypning

I denne oppgaven kunne jeg velge hva jeg ville, så jeg valgte og jobbe med Photoshop.
Jeg designet klær og snowboard til et merke, merket heter mustache og er et bilde av en mustache.
Jeg begynte med og finne en kul bart jeg kunne bruke, og så fant jeg et snowboard og gjorde det helt hvitt.

Jeg laget dette brette for og kunne sette på designet jeg ville ha, de svarte prikkene er der bindingene skal stå.

Disse to brettene lagde jeg. Jeg ble veldig fornøyd med de for de er veldig enkle og og jeg tror det er veldig mange som kunne kjørt med sånne.

Etter jeg lagde de skulle jeg lage noen t-shirter.
Jeg begynte med og finne en helt hvit t-shirte slik at jeg kunne designe de.
Så begynte jeg og designe de.

















Jeg tror alle kunne gått i den brune t-shirten for den er enkel og fin, mens den andre er litt mer ¨gutte t-shirte¨.

Selvalgt oppgave i produksjon

Først satt jeg på skolen og tenkte på hva jeg skulle lage, og spekulerte masse på det.
Etter en stund fant jeg ut at jeg kunne lage en lue, så jeg dro på stoffjørnet og kjøpte stoff. Jeg ville ha bra stoff som kunne vært godt og ha som lue, så det ble i underkant av 200 kr.
Først prøvde jeg og lage en lue av en pledd bare for og prøve og lage en.


Sånn ble den første luen, dette er en utprøvnings lue så den ble ikke så veldig bra, men jeg måtte prøve å lage en for og finne ut hvordan det var og sy en lue.

Etter den luen så fant jeg ut hva som var feil og rettet det opp sånn at jeg kunne lage den andre luen.


Den luen ble mye bedre, men jeg kunne gjort den litt strammere, men ellers er den bra.


Jeg hentet oppskriften fra: http://kokalal.blogspot.com/2009/10/att-sy-en-mossa.html

Blomsterdekor!

I dette innlegget skal jeg fortelle om hva jeg gjorde når vi hadde blomsterdekor på skolen.

Vi gikk ut i naturen for og finne greiner og mose vi kunne bruke, jeg hentet noen greiner og steiner som jeg brukte.
Jeg fikk litt mose av læreren som jeg kunne ha oppi.



Jeg begynte med og lage en runding, for nesten alt begynner med en runding.
Etter det satt jeg bare og tenkte hva jeg kunne gjøre videre, så prøvde jeg og sette noen kvister under sånn at det ble en kurv.
Så fant jeg ut av jeg kunne lage en kurv som passer til alle årstider, det kommer bare an på hva du legger oppi, også limte jeg på noen steiner rundt for og få en kontrast på varmt og kaldt.
Jeg lærte hvordan man lager ting i natur produkter og at det koster bare noen få kroner å lage det men man kan tjene ganske mye på det.


Dette ble slutt resultatet.